Vanaf maandag 2 september gesloten
Door omstandigheden is de praktijk tijdelijk gesloten. Mijn waarnemer is Danny Kleinman > ​
Revalidatie
Wat is revalidatie?
Door revalidatie leert u zelfstandiger te leven met een ziekte, beperking of aangeboren aandoening. Revalideren kan ook betekenen dat u (sneller) herstelt. Bijvoorbeeld na een ongeluk of een operatie.
Het doel van de behandeling van de revalidatiefysiotherapeut is: herstel van activiteiten en ervoor zorgen dat de patiënt (weer) zo optimaal mogelijk mee kan doen in de samenleving.
Er zijn twee soorten revalidatie. De ene is gericht op aandoeningen aan de hersenen en/of het zenuwstelsel, zoals herstel na een beroerte, bij spierziekten of een dwarslaesie. Het andere type revalidatie richt zich op letsel of beperkingen die geen oorzaak hebben in het zenuwstelsel.
Wat kan revalidatie voor u betekenen?
Door nauwkeurig protocollair volgen van de stappen in de behandeling kunnen wij ervoor zorgen dat u de meest optimale behandeling met het best passende nazorg- en revalidatietraject krijgt.
​
We geven u, zo nodig in samenspraak, met uw medisch specialist de beste behandeling en het best passende nazorg- en revalidatietraject. Het gehele zorgtraject wordt zo aangepast op uw persoonlijke situatie.
​
We hebben veel ervaring met het begeleiden van mensen met orthopedische klachten (bijvoorbeeld botbreuk na operatie met een chirurgische pin, een nieuwe knieprothese of heupprothese) en zijn dan ook gespecialiseerd in orthopedische revalidatie en manuele therapie.
FAQ - Veel gestelde vragen:
-
Wat valt onder revalidatie fysiotherapie? Wat is revalidatie? >
-
Hoe lang moet ik revalideren na een nieuwe knie? >
-
Hoelang heb ik fysiotherapie nodig na een heupoperatie? >